دوشنبه, ۱۹ شهریور ۱۴۰۳

بیوگرافی

 صولت شجاعیان: دكتر وحيد محمودي در شهریور ماه سال 1345 در شهرستان ممسني واقع در استان فارس ديده به جهان گشود. وي تحصيلات ابتدايي و متوسطه را در زادگاه خود به پايان برده، بعد از اخذ ديپلم در كنكور سراسري سال 1363 شركت و موفق شد در رشته كارشناسي اقتصاد نظري در دانشگاه اصفهان پذيرفته شود. پس از اتمام دوره كارشناسي، در كنكور كارشناسي ارشد سال 1368 شركت نموده و در دانشگاه تربيت مدرس در رشته اقتصاد نظری پذیرفته شد. بنا به علاقه به انتخاب گرايش اقتصاد بين الملل، با موافقت دو دانشگاه گرایش اقتصاد بین الملل را در دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران به پایان رسانید. 

دكتر محمودي همزمان با اتمام دوره كارشناسي ارشد، در آزمون اعزام به خارج شرکت نموده و موفق به اخذ بورس دكتراي اقتصاد-گرايش مالیه عمومي و توسعه اقتصادی از دانشگاه اسكس(Essex ) انگلستان گرديد. ايشان در سال 1379 (2000 ميلادي‌)موفق به دريافت مدرك دكتراي‌ اقتصاد (Ph.D ) از اين دانشگاه معتبر(*5) گرديد. ایشان به توصیه و تشویق دکتر حسین عظیمی استاد راهنما ی دوره ارشدشان و علاقه به موضوعات فقر و نابرابری اقتصادی،پایان نامه دکتری خود را با دو نفر از نامداران این حوزه پروفسور آنتونی شارکس و پروفسوراستیفن جنکینز در این حوزه گذرانید. 

از جمله دستاوردهای دكتر محمودي در این مقطع، ارائه متدولو‍ژي جديد و منحصر به فردي براي تجزيه تغییرات فقر (تعیین دقیق سهم عامل های موثر بر تغییرات فقر طی یک دوره زمانی) به روش نان پارامتريك از طريق تابع توزيع تجمعي بوده كه در متون بين المللي به «روش محمودي» معروف شده است.دكتر محمودي اين روش را در قالب ارائه مقاله اي در كنفرانسي در موسسه مطالعات بين المللي تحقيقات توسعه(WIDE) وابسته به سازمان ملل در هيلسينكي فنلاند در سال 2000 میلادی طرح نموده و بعدا در مقاله مشتركي با پرفسور اسفنديار معصومي سردبير مجله معروف (Econometric Review Top ten ) در مجله دانشكده اقتصاد دانشگاه ايلينويز شيكاگو به چاپ رسانيد.از آن زمان(سال 2000) تاكنون بيش از 100 مطالعه معتبر جهاني(حداقل به چهار زبان انگليسي،فرانسوي،اسپانيايي و فارسي)كه چندين مطالعه كشوري آن توسط بانك جهاني منتشر شده، از «روش محمودي» استفاده نموده اند. در اين ميان چهره هاي سرشناس و اقتصاددانان برجسته جهان از جمله «گري فيلد» و «باسو» نيز در زمره استفاده كنندگان از روش محمودي در مطالعات و تحقيقات خويش بوده اند. 

دكتر محمودي مدتي پس از اتمام دوره دكترا، عليرغم پذیرش و دعوت به کار به عنوان محقق ارشد در دانشکده اقتصاد کاربردی دانشگاه کمبریج، به امید امکان خدمت به فقرا و محرومین و جامعه دانشگاهی به كشور بازگشت و به عنوان عضو هیات علمی دانشگاه تهران مشغول به کار گردید. این در حالی بود که پیش از مسافرت به انگلستان برای ادامه تحصیل، مدتی نیز عضو هیات علمی دانشگاه شاهد تهران بوده اند. 

بلافاصله پس از بازگشت به ایران، دکتر محمودی همکاری با دولت وقت را شروع نموده و در طول این دو دهه در کنار کار علمی در سمت های مدیر کلی، معاون وزیری و عضویت در شوراهای عالی اقتصادی و هلدینگهای مالی و نفت و گاز انجام وظیفه نموده اند.

دکتر محمودی در طی سالهای 1388-1389 عنوان استاد مدعو دانشگاه کالیفرنیا-ریورساید کشورامریکا-را به تجربه کاری و علمی خویش افزودند. علاوه بر این در سال 1392 اولین کرسی استاد تمام(پروفسوری) گروه مالی(فاینانس) در کل دانشگاه های کشور از سوی دانشگاه تهران به ایشان اعطا گردید. 

در  دو دهه اخیر دکتر محمودی بیشتر تمرکز و توجه خود را به نظریه پردازی و ترویج دیدمان توسعه انسان محور و ترجمه و تفسیر آرای «آمارتیا سن» اختصاص داده است.به تعبیر محسن آزموده خبرنگار روزنامه دنیای اقتصاد، «ترجمه روان و خوشخوان کتاب‌های مهم «آمارتیاسن»، باعث شده که نام دکتر وحید محمودی، در ایران با نام «آمارتیاسن»، اقتصاددان شهیر هندی برنده نوبل، که با طرح نظریه«توسعه به مثابه آزادی»، تئوری‌پرداز برجسته رویکرد «توسعه انسان‌محور» محسوب می‌شود، گره خورده باشد. 

  در یک دسته بندی اجمالی از اقتصاددانان کشور، دکتر محمودی در واقع یک اقتصاددانِ انسان محور(مردم محور) به شمار آمده، آنچنانکه از سال 1380 تاکنون، رهبریِ ترویج و نظریه پردازی درباره دیدمان(پارادایم) توسعه مردم محور را به عهده داشته و عمده تولیدات علمی و ترویجی خود را به این دیدمان اختصاص داده است. راه اندازی این پایگاه نیز در حقیقت گامی در همین راستا به شمار می آید. 

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید