سه شنبه, ۱۳ آذر ۱۴۰۳

عقلانیت و آزادی

IMG-20200102-WA0012

نام کتاب:

عقلانیت و آزادی

مولف:

آمارتیا سن

مترجمان:

دکتر وحید محمودی

دکتر علیرضا بهشتی

ناشر:

نشر نی

سال انتشار:

۱۳۹۸

چاپ:

اول

درباره کتاب:

کتاب حاضر یکی از عمیق‌ترین و برجسته‌ترین کتاب‌ها در حوزه‌ی فلسفه و علوم اجتماعی است که تاکنون به رشته‌ی تحریر درآمده است. آمارتیا سن در این اثر با پیوند نظام‌مند عقلانیت و آزادی، نگاه متعارف به عقلانیت را به چالش کشیده و از آن عبور کرده است. او به آزادی به‌مثابه عقلانیت اجتماعی می‌نگرد. از دیدگاه سن، بین عقلانیت و آزادی ربط وثیقی وجود دارد و بدون فهم و درک عمیق یکی، دیگری را نمی‌توان فهمید. به بیان دیگر، آزادی به عقلانیت و عقلانیت به آزادی وابسته است، چون بدون داشتن آزادی، انتخاب عقلانی ممکن نیست. سن این دیدگاه را که عقلانیت فقط به‌دنبال حداکثر کردن نفع شخصی فرد است رد می‌کند و می‌گوید این دیدگاهِ جزمی، حق عقل و عقلانیت را ادا نمی‌کند و اگر بر جنبه‌ی فرصتی آزادی تمرکز کنیم، مفهوم آزادی و عقلانیت می‌تواند ما را بسیار فراتر از نفع شخصی فرد رهمنون سازد.

 

 

 

تعاون و توسعه اقتصادی

tavon-tosee-slide

نام کتاب:

تعاون و توسعه اقتصادی

مولفان:

دکتر وحید محمودی

غلامرضا علیزاده

غلامرضا سرآبادانی

(وزارت تعاون،معاونت تحقیقات،آموزش و ترویج)

ناشر:

انتشارات خوشبین

سال انتشار:

1387

نوبت چاپ:

اول

شماره شابک:

978-964-7194-24-2

 

درباره کتاب:

 

 آیا ساز و کار تعاونی می تواند بدیل مناسبی برای گریز از کاستی ها و نقصان های موجود اقتصادی و اجتماعی باشد؟ آیا تعاونی را می توان به مثابه الگو و پارادایمی برای توسعه یافتگی در نظر گرفت؟ آیا تعاونی راه سومی میان سوسیالیسم و لیبرالیسم است؟ و اگر چنین است نقش کنونی ان در فرآیند توسعه چگونه تعریف می شود؟ضعف ها و قدرت های بخش تعاون کدام است؟جایگاه تعاون و تعاونی ها در جهان امروز و ایران چگونه است و از چه ظرفیت هایی برای پاسخگویی به مشکلات برخوردار است؟

کتاب «تعاون و توسعه اقتصادی» در بردارنده سه مقاله با محوریت نظریه تعاون است که به دنبال پاسخ به پرسشهای مطرح شده می باشد.این مقالات با طرح مباحث تئوریک در زمینه تعاون و توسعه،تعاون و اسلام،و تعاون و اقتصاد به تبیین مبانی نظری تعاون پرداخته اند.
در مقاله نخست سعی شده ضمن توضییح مراحل و الگوهای متعدد توسعه،نقش اقتصادی بخش تعاون در توسعه نیز تشریح گردد.نگارنده سپس به اقتصاد بخش تعاون در ایران می پردازد و ضعف ها و قدرت های این بخش را معرفی می کند.
در مقاله دوم به اختلاف دیدگاه میان صاحبنظران توسعه اقتصادی پرداخته شده و از منظری انتقادی بر لیبرالیسم حاکم بر اقتصاد و بر شمردن مضرات آن،از نهضت تعاون به عنوان رقیب لیبرالیسم یاد می شود و ضمن تعیین نسبت تعاون و توسعه و کاربرد آن،در عدالت و تأمین اجتماعی،به کاربرد آن در توسعه دمکراتیک اشاره می شود.
مقاله آخر تحت عنوان اقتصاد تعاونی در اسلام می باشد.نگارنده مقاله در صدد است که اقتصاد بخش تعاون را به عنوان راه میانه و راه سوم معرفی نماید.وی ضمن ارائه عملکرد بخش تعاون به جایگاه آن در قانون اساسی اشاره داشته و با بررسی مبانی اخلاقی و فرهنگی بخش تعاون به جنبه های حقوقی و فقهی آن نیز پرداخته است.

 

فهرست مطالب:

 

مقاله اول:

-نقش اقتصاد بخش تعاون در فرآیند توسعه

 

مقاله دوم:

-نظریه اقتصاد تعاون

 

مقاله سوم:

-اقتصاد تعاونی در اسلام

 

 

 

مالیه عمومی و خط مشی دولتها

maliye-profile

مولف:

عزت اله عباسیان و وحید محمودی

سال انتشار:

1393

نوبت چاپ:

دوم

تعداد صفحات:

216

قطع کتاب:

وزیری

شابک:

9789641571490

 

درباره کتاب

 

هر جامعه ای که از مرحله سنتی عبور نموده و وارد دوران گذار اقتصادی شده باشد،لاجرم نظامات روابط دولت-ملت و بروکراسی اداری و حضور برجسته سازمان های دولتی در آن مشهود است.دولت در هر سطحی از توسعه یافتگی که کشور قرار داشته باشد،وظیفه تولید و عرضه کالاها و خدمات عمومی را به عهده دارد.مطالعه استفاده بهتر از منابع برای تولید کارآ ی این کالاها و خدمات،موضوع مالیه عمومی را تشکیل می دهد.به عبارت دیگر،مخارج و درآمدهای دولت و آثار مترتب بر آنها بر اساس دو گفتمان کارآیی و عدالت،دو عنوان کلی مطالعه در این شاخه را تشکیل می دهند.

کتاب «مالیه عمومی عمومی و خظ مشی دولتها» حاصل تجربه طولانی مولفین در تدریس مالیه عمومی در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران و دیگر دانشگاههای کشور است.در این کتاب مهمترین مفاهیم مالیه عمومی جدید،که به تدریج در گذر تاریخ این شاخه از علم اقتصاد شکل گرفته اند و مورد نیاز دانشجویان رشته های مدیریت،حسابداری،اقتصاد،حقوق و سایر علاقمندان به موضوع دخالت دولت در اقتصاد است که به بیانی ساده و آکادمیک توضیح داده شده است.

 

 فهرست مطالب

 

-فصل اول:مفاهیم کلی مالیه عمومی

 

-فصل دوم:مبانی رفاه،کارآیی و عدالت

 

-فصل سوم:مخارج دولت

 

-فصل چهارم:درآمدهای دولت

 

-فصل پنجم:آثار اقتصادی مالیات

 

-فصل ششم:مالیات بر ارزش افزوده(VAT)

 

-فصل هفتم:بازار و دولت

 

-فصل هشتم:کالای عمومی و پی آمدهای خارجی

 

-فصل نهم:سیاست های اقتصادی کلان دولت

 

-فصل دهم:بودجه

 

 

اندازه گيري فقر و توزيع درآمد در ايران

 

Image

 

نويسنده:دکتر وحيد محمودي

قطع:وزيري

 نوع جلد:شوميز

 ناشر:سمت

 زبان:فارسي

 تعداد صفحات: 192

 سال انتشار: 1386

 نوبت چاپ: 1

 شابك: 9789645302298

 ابعاد: 23/5*16/5 سانتي‌متر

 وزن: 280 گرم

 

درباره کتاب:

 

کتاب «اندازه گیری فقر و توزیع درآمد در ایران» در واقع پژوهشی است که به مبحث مهم فقر و اندازه گیری درآمد در ایران پرداخته است،در این پژوهش،بر خلاف پژوهشهای دیگر،به جای خانوار،فرد به عنوان پایه اطلاعاتی در نظر گرفته شده و نتایج حاصله با حالتی که خانوار به عنوان پایه اطلاعاتی در نظر گرفته می شود،مقایسه شده است.در حقیقت هدف دکتر محمودی در این پژوهش،آموزش دقیقترین روش های اندازه گیری فقر و توزیع درآمد در ایران است.بررسی آثار سیاست «تعدیل اقتصادی» بر فقر و توزیع درآمد در ایران،از دیگر اهداف این پژوهش است.عناوین فصل های هشتگانه کتاب در فهرست مطالب آمده است.

 

فهرست مطالب:

 

1-فقر و نابرابری اقتصادی؛مروری بر ادبیات موضوع

 

2-مرور اجمالی وضعیت اقتصاد ایران از سالهای 1368 تا 1373

 

3-رفاه خانوارها و عوامل تعدیل

 

4-بررسی تحولات توزیع درآمد در برنامه اول توسعه 1368 تا 1373

 

5-نقشه فقر در ایران

 

7-متدولوژی جدید تجزیه تغییرات فقر به دو اثر «رشد» و «توزیع مجدد»

  

8-خلاصه فصول،نتیجه گیری و توصیه های سیاسی

 

 

 

مقالات دیگر...